Hvilken forskning finnes om LED-lysterapi?

Hvilken forskning finnes om LED-lysterapi?

LED-lysterapi er en av de siste skjønnhetstrendene innen hudpleie. Det har blitt et populært alternativ til kosmetiske behandlinger, og det har vært en økning i forskning på området de siste årene. LED-lysterapi benytter seg av lysenergi for å forbedre hudens utseende og redusere ulike hudproblemer, inkludert kviser, pigmentflekker, og rynker. Men hva sier forskningen om effektene av denne teknologien?

Det finnes en økende mengde forskning om LED-lysterapi og dets effekter på huden. En studie fra 2015 viste at bruk av LED-lysterapi med rødt lys kan redusere kviser og øke produksjonen av kollagen, noe som kan bidra til å forbedre hudens tekstur og redusere fine linjer og rynker. En annen studie fra 2016 viste at blått lys kan være effektivt i å redusere pigmentflekker og jevne ut hudtonen.

Her er de 5 mest anerkjente studiene om LED-lysterapi:

  1. "The Efficacy of a Low-Level Light Therapy Device in the Treatment of Acne Vulgaris" (2007)
  2. "Low-level light therapy for skin rejuvenation: a review of the literature" (2010)
  3. "LED light therapy in dermatology" (2013)
  4. "A randomized, placebo-controlled trial to determine the efficacy of red and near-infrared light treatment in patient satisfaction, reduction of fine lines, wrinkles, skin roughness, and intradermal collagen density increase" (2016)
  5. "LED light therapy for skin rejuvenation: a systematic review" (2018)

Det er viktig å merke seg at mens disse resultatene er lovende, er det fremdeles behov for mer forskning for å bekrefte de positive virkningene av LED-lysterapi. Det anbefales derfor at du alltid søker råd fra en hudlege eller annen medisinsk fagperson før du begynner en LED-lysterapi behandling.

Så, hva kan vi konkludere med? LED-lysterapi ser ut til å ha en rekke potensielle helsefordeler for huden. Forskningen støtter at det kan bidra til å redusere kviser, pigmentflekker og rynker og at det er en trygg og effektiv behandlingsmetode. Men det er fremdeles behov for mer forskning for å bekrefte de positive virkningene.

Tilbake til bloggen